Login

Register

Login

Register

Goed 8.9 uit 10

De international judo federatie (IJF) is de wereldwijde judo organisatie die verantwoordelijk is voor de internationale judo competitie. De federatie werd opgericht in 1951 en bracht 195 nationale federaties en 5 continentale federaties bij elkaar. De IJF heeft er ook voor gezorgd dat in 1964 judo een officieel event kon worden bij de Olympische Spelen.

Geschiedenis van de IJF

Na de oprichting van de federatie is er veel veranderd in de sport judo. Judo vindt zijn oorsprong bij een man Jigoro Kano. Hij was geïnspireerd door de traditionele vechtvormen in Japan en creëerde een methode om deze technieken te onderwijzen als een verdedigingssysteem. Judo is een fusie van oude vechtkunst en moderne sport en de filosofie, die gelooft in het continu verbeteren van de individu.

Vanuit Japan is de sport judo zich gaan verspreiden naar andere landen. Door de jaren heen zijn er allemaal varianten van judo ontstaan. De bekendste methode was de Kano-methode. De officiële sportevenementen begonnen pas in de vroege twintigste eeuw. In Duitsland op 11 augustus 1932, werd de Europese Judo Unie gecreëerd. De eerste Europese kampioenschappen werden gehouden in Dresden in 1934. Na het oprichten van de IJF werden alle disciplines samengevoegd en bij elkaar gebracht tot één vorm.

IJF volgt de grondlegger van de sport

In overeenstemming met de principes die geleid hebben tot de sport judo heeft de IJF ethische regels opgesteld voor iedereen die de sport judo beoefent. Deze ethische regels zijn een standaard die door iedereen aangenomen en gerespecteerd worden. Zo worden in alle gevallen, velden en omstandigheden (competitieve velden, trainingsvelden, media platforms, etc.) de regels nagevolgd door alle IJF medewerkers (scheidsrechters, trainers, etc.).

Naast alle reglementen die de  IJF bepaalt, heeft zij ook een rol bij het UNOSDP (bureau van Sport, Ontwikkeling en Vrede bij de Verenigde Naties). Ook organiseerde IJF een wereld judo dag, die tegenwoordig elk jaar wordt gehouden op 28 oktober, de verjaardag van Jigoro Kano. Op deze dag wordt vooral de waarde van de sport en het educationele systeem gepromoot. Het is ook een dag waarbij elke judoka onder fijne en leuke omstandigheden de sport kan beoefenen.

Ippontime.be

Door deze pagina interesse gekregen in judo? Ga dan eens langs bij je dichtstbijzijnde judoclub. Alle nodige materialen kun je vervolgens vinden en kopen bij Ippontime.be, zoalss judo gordelsjudokledingjudomatten en nog veel meer. Zo vind je hier een collectie aan judopakken die door de IJF zelf zijn goedgekeurd, dus beter kan je het niet treffen!

Heb je een vraag over judo? Neem gerust contact met ons op!

Door verder gebruik te maken van Ippontime.be ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten