Login

Register

Login

Register

Goed 8.9 uit 10

Ga je voor het eerst een judopak kopen? Onze webshop staat vol met verschillende judopakken van uiteenlopende merken. Je kunt hierbij denken aan merken zoals onder andere: Adidas, Mizuno, Essimo en Matsuru. Wil je meer informatie over onze judopakken en wil je graag judopak tips? Dan geven we op deze pagina graag meer informatie en advies!

Maten van een judopak

Allereerst is het belangrijk dat een judopak niet te wijd is, maar ook zeker niet te strak. De mouwen en de pijpen van het pak dienen niet te lang te zijn en je moet je er goed in kunnen bewegen. Wanneer je op zoek bent naar de juiste maat, kun je het beste rekening houden met de lengte van de persoon die het pak gaat dragen. Een voorbeeld: wanneer je een lengte van 1.52 meter hebt, kan er het beste gekozen worden voor een judopak in maat 152.

Pakken van Adidas

Hoewel de bovenstaande regel goed gebruikt kan worden voor het bepalen van de juiste maat van een judopak, hanteert het merk Adidas net een andere regel. Bij deze pakken wordt juist geadviseerd om 10 cm bij de lengte van de drager van het pak op te tellen. Iemand van 1.52 meter zal dan uitkomen op 1.62 meter, waardoor je een pak in maat 162 nodig hebt. De judopakken van Adidas hebben als voordeel dat deze geschikt zijn om een maat mee te groeien. Kinderen hebben daardoor minder snel een nieuw pak nodig, wat een mooie kostenbesparing zal opleveren.

Krimpen tijdens het wassen

Soms kan het voorkomen dat een judopak wat aan de grote kant lijkt, wanneer deze voor het eerst aangetrokken wordt. Dit komt omdat de meeste pakken van katoen worden gemaakt, wat als eigenschap heeft dat het gaat krimpen in de was. Het pak zou daardoor in het begin te groot lijken, maar na een aantal keren wassen zal het pak juist perfect passen.

De juiste maat judo gordel

Hoewel de meeste pakken zonder een judo gordel geleverd worden, is het wel van belang om te weten welke lengte jouw judo gordel het beste kan hebben. Wanneer je een judo gordel gaat aanschaffen, kun je de lengtemaat van de drager van het pak nemen en daar 100 centimeter bij optellen. Iemand van 1.50 meter zou dan het beste een judo gordel van 250 centimeter kunnen aanschaffen.

Tips judobroek

Er bestaan judobroeken die voorzien zijn van een koord in de broek of juist een elastieken sluiting hebben. Een elastieken sluiting is vaak erg handig voor jongere kinderen, zodat ze de broek gemakkelijk zelf aan en uit kunnen trekken. Bij de duurdere broeken wordt juist gebruik gemaakt van een koord, omdat hierdoor de broek beter aan zal sluiten op het lichaam en de broek niet zomaar van het lichaam getrokken kan worden tijdens het beoefenen van judo.

Verschillende materialen

Het materiaal waarvan een pak gemaakt is, zegt veel over de kwaliteit van een pak. Zo bestaan er pakken die gemaakt zijn van zwaarder materiaal, zoals gewafeld katoen, maar zijn er ook pakken die gemaakt zijn van een combinatie van katoen en polyester. Gewafeld katoen zal minder snel scheuren, waardoor je een met een pak van dit materiaal een betere kwaliteit in handen hebt. Wanneer je de stof van een pak met gewafeld katoen te zwaar vindt, kun je ook kiezen voor een pak met een mix van katoen en polyester.

Polyester

Een voordeel van het verwerken van polyester in een judopak is dat het materiaal haast niet kreukt en niet zal krimpen tijdens het wassen. Een pak zal nooit voor 100% uit polyester bestaan, omdat deze pakken niet comfortabel zijn. Polyester is goedkoper dan katoen, waardoor een pak dat bestaat uit een combinatie van katoen en polyester goedkoper zal zijn dan een pak dat voor 100% uit katoen bestaat.

Helaas heeft polyester ook een aantal nadelen. Het materiaal is brandbaarder dan katoen en ademt minder goed dan wanneer het pak voor 100% uit katoen zou bestaan. Hierdoor zal het pak minder koel aanvoelen en zal zweet slechter opgenomen worden. Om dit op te lossen zijn veel pakken voorzien van een ademende mesh, zodat het materiaal het lichaam niet helemaal afsluit. Ook bestaan de combinaties van deze materialen uit verschillende percentages, waardoor er ook verschillende judopakken verkrijgbaar zijn die een klein percentage polyester bevatten, maar waarvan toch meer de voordelen van katoen ervaren zullen worden.

Katoen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn judopakken van katoen duurder dan pakken waar ook polyester in verwerkt zit. Wel heb je bij het dragen van een pak van 100% katoen een kledingstuk aan dat gemaakt is van ademend materiaal. Tijdens het zweten zal het vocht opgenomen worden door het materiaal, waardoor je geen last krijgt van koude rillingen.

Omdat katoen een natuurlijk materiaal is, is het helaas wel mogelijk dat het materiaal sneller zal slijten en scheuren. Door te kiezen voor een pak van gewafeld katoen of canvas katoen zal slijtage en scheuren van het materiaal minder snel voorkomen. Katoen is daarnaast veel minder brandbaar en je hebt, omdat het een natuurlijk product is, veel minder kans op het ontstaan van eventuele huidirritatie. Het product bevat geen chemicaliën en voelt erg zacht en comfortabel aan.

Elk materiaal heeft dus zijn eigen voordelen en nadelen. Je kunt deze voor en nadelen tegen elkaar afwegen, zodat je kunt bepalen bij welk materiaal jij of jouw kind zich het prettigste voelt. Wil je graag meer informatie of advies over de verschillende judopakken die we op de webshop verkopen? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers!

Door verder gebruik te maken van Ippontime.be ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten