Login

Register

Login

Register

Goed 8.9 uit 10

Zwarte judo gordels

Zwarte judo gordel

De wachttijd tussen 1e Kyu en 1e Dan bedraagt minimaal een jaar. Hoe hogerop de Dan hoe langer de wachttijd. Na het eerste dan examen krijgt u de zwarte band die zo algemeen bekend is. Deze band laat zien dat u een beginneling bent in het Dan-systeem, gefeliciteerd. Zwarte judobandenhalen is niet zomaar iets.

Zwarte band kopen via Ippontime.be

Ippontime.be biedt zwarte banden aan van diverse merken. Zo bevinden zich zwarte banden in ons assortiment van de merken Adidas, Essimo, Fighting Films, Matsuru en Mizuno.

Functie van de judo gordel

De functie van de judo gordel is om de judojas bijeen te houden. De kleur van de judo gordel geeft het niveau van de drager (judoka) aan; Als je net met judo begint, begin je met de witte band. En hoe meer je judovaardigheid toeneemt, des te donkerder wordt de kleur van de band.

DAN

Wie de zwarte band (DAN genaamd) wil halen, moet voldoen aan zware eisen, die internationaal bepaald zijn. Het examen moet voor een speciale commissie worden afgelegd.
Ook zijn er enkele voorwaarden die de JBN stelt voor het behalen van je zwarte band:

  • Je moet minstens 36 maanden aangesloten zijn bij de JBN óf bij een organisatie die aangesloten is bij de IJF of EJU;
  • Je moet minstens één jaar als 1e Kyu (bruine band) bij de JBN geregistreed staan;
  • Je moet minstens 16 jaar zijn op 31 december van het huidige jaar;
  • Je examenpartner moet ook lid zijn van de JBN.
  • Als je eindelijk je eerste dan hebt behaald, kun je je verder ontwikkelen tot een hogere graduatie. Ook kun je een opleiding gaan volgen en je bekwamen tot gediplomeerd judoleider, judoleraar A of judoleraar B. Veel succes met je verdere judocarrière!

Alle 4 resultaten

Door verder gebruik te maken van Ippontime.be ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten